NOS Sport

Williams vecht zich langs Friedsam

  • AFP
    Anna-Lena Friedsam in haar partij tegen Serena Williams
  • AFP
    Serena Williams verloor de eerste set met 7-5

Serena Williams heeft met moeite de derde ronde van Roland Garros bereikt. De kampioene van 2002 en 2013 won met 5-7, 6-3, 6-3 van de Duitse Anna-Lena Friedsam, maar sloeg in totaal 52 onnodige fouten.

De nummer één van de wereld had moeite met de 21-jarige Friedsam, de nummer 105 van de wereld en de eerste set ging dan ook verrassend met 7-5 naar de Duitse. Daarna knokte Williams zich terug, maar ze haalde zelden haar gebruikelijke niveau.

Ervaring

Haar grotere ervaring was genoeg om uiteindelijk de tweede en de derde set met 6-3 te winnen. Voor Friedsam was het haar vierde grandslamtoernooi en de eerste keer dat ze de tweede ronde wist te halen.

Williams is in ieder geval al beter op weg dan vorig jaar. Toen werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld door de Spaanse Garbiñe Muguruza.

Victoria Azarenka won eenvoudig van Lucie Hradecka

Azarenka

In de volgende ronde speelt Williams tegen Victoria Azarenka, twee jaar geleden nog halvefinaliste op Roland Garros. De afgezakte Wit-Russin, tegenwoordig de nummer 27 van de wereld, had weinig tegenstand te duchten van de Tsjechische hardhitter Lucie Hradecka: 6-2, 6-3.

De tweevoudig grandslamkampioene, die in 2012 en 2013 de Australian Open op haar naam schreef, verloor de laatste drie ontmoetingen met Williams.

In 2013 troffen ze elkaar voor het laatst op grandslamniveau. Op de US Open was Williams in drie sets te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl