Robin Haase is klaar op Roland Garros
NOS SportAangepast

Haase klaar in dubbelspel, stunt Rojer in gemengddubbel

Robin Haase is op Roland Garros in de tweede ronde van het dubbelspel blijven steken. Samen met de Rus Michail Joezjny moest hij in drie sets zijn meerdere erkennen in de Tsjech Lukas Rosol en Radu Albot uit Moldavië : 1-6, 7-6 (6), 3-6.

In de eerste ronde hadden Haase en Joezjny nog voor een verrassing gezorgd door de Spaanse combinatie Marcel Granollers en Marc Lopez, die vorig jaar tot de eindstrijd reikten, te verslaan.

Haase en Joezjny speelden nog nooit eerder samen. Vorig jaar haalde Haase samen met de Duitser Andre Begemann de derde ronde in Parijs.

Rojer wel door

Jean-Julien Rojer bereikte wel de derde ronde van het dubbelspel. Samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau had hij weinig problemen met de Amerikanen Steve Johnson en Sam Querrey: 6-4, 6-0.

In de derde ronde wacht Rojer en Tecau een ontmoeting met de winnaar van de wedstrijd tussen Austin Krajicek/Donald Young en Rohan Bopanna/Florin Mergea.

Jean-Julien Rojer en Anna-Lena Grönefeld

Stunt

In het gemengddubbel zorgde Rojer samen met de Duitse Anna-Lena Groenefeld voor een stunt door het als eerste geplaatste koppel Sania Mirza en Bruno Soares met gemak aan de kant te zetten. Het werd tweemaal 6-2.

Rojer en Groenefeld veroverden vorig jaar samen de titel op Roland Garros.

Samen met de Roemeen Florin Mergea boekte ook Michaëlla Krajicek een succesje in het gemengddubbelspel. Met 4-6, 7-6 (2), 10-8 werden Elena Vesnina en Nenad Zimonjic verslagen. Het duo was als derde geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl