NOS Sport

Schiavone wint marathonpartij tegen Koeznetsova

  • AFP
    Svetlana Koeznetsova speelde meer dan drie uur tegen Francesca Schiavone
  • AFP
    Francesca Schiavone in haar partij tegen Svetlana Koeznetsova

Francesca Schiavone heeft de derde ronde van Roland Garros bereikt in een prachtige tennispartij die meer dan drieënhalf uur duurde. Ze versloeg Svetlana Koeznetsova, die een matchpoint verspeelde, in drie sets: 6-7 (11), 7-5 en 10-8.

Na de eerste set was duidelijk dat de twee oud-kampioenen van Roland Garros aan elkaar gewaagd zijn. De eerste set eindigde na maar liefst één uur en twintig minuten in een tiebreak die met 13-11 naar Koeznetsova ging.

Records

De kans dat het een marathonpartij zou worden, was groot. In 2011 speelden de dames al een recordwedstrijd op de Australian Open, die bijna vijf uur duurde en eindigde in winst voor Schiavone: 6-4, 1-6, 16-14.

Ook in de tweede set vochten de dames voor elk punt met breaks over en weer. Schiavone trok aan het langste eind en pakte de tweede set met 7-5. Koeznetsova kreeg in de derde set haar eerste matchpoint op 6-5, maar de Italiaanse werkte dat wedstrijdpunt weg.

Bij 9-8 had Schiavone voor het eerst een voorsprong. In de daaropvolgende game oogde Koeznetsova aangeslagen en met een mislukte volley maakte ze zelf een einde aan de wedstrijd na drie uur en vijftig minuten tennissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl