NOS Nieuws

2 en 4 jaar cel geëist tegen loverboys Heerlen

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van twee en vier jaar geëist tegen twee mannen die volgens het OM twee meisjes hebben gedwongen tot betaalde seks, melden Limburgse media. De meisjes, die destijds 14 en 15 jaar waren, zouden een half jaar zijn uitgebuit.

Tegen een klant van hen (27) is veertien maanden cel geëist. Het OM zegt dat er zo'n 110 klanten zijn geweest, maar dat het bewijs ontbreekt om meer klanten te vervolgen.

Tegen hoofdverdachte Sianley F. is vier jaar cel geëist. Hij wordt gezien als de leidinggevende en ontving de helft van de inkomsten. Het OM zegt dat F. de meisjes drugs gaf en misbruik maakte van hun kwetsbare positie. Michel P., de andere loverboy, zou zijn rechterhand zijn geweest.

Verdachte vrouwen

Twee vrouwen speelden volgens de officier van justitie ook een rol in de Heerlense zedenzaak. Een van hen stelde samen met P. een woning beschikbaar. Tegen haar is ook twee jaar cel geëist.

De andere vrouw maakte de meisjes wegwijs in de prostitutie. Zij had volgens het OM een voorbeeldfunctie en hoorde tien maanden celstraf tegen zich eisen.

'OM handelt buiten alle proporties'

Volgens de advocaat van Michel P. wist zijn cliënt niet dat de meisjes minderjarig waren. P. zou volgens de verklaring van een van de meisjes ook geschokt gereageerd hebben toen hij achter hun leeftijd kwam.

Volgens de advocaat heeft het OM "buiten alle proporties" gehandeld toen het de zaak in maart naar buiten bracht. Zijn cliënt heeft volgens hem de meisjes niet zelf benaderd en hij heeft ook geen geld aan hen verdiend. Ook hebben de meisjes zelf geen aangifte gedaan.

Tweede zedenzaak

In Limburg speelt nog een andere zedenzaak, die volgens het OM geen verband heeft met de zaak die vandaag is behandeld.

De andere zaak gaat over een meisje van 16 dat door een loverboy voor seks werd ingezet. Tientallen mannen zouden met haar betaalde seks hebben gehad in een hotel in Valkenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl