Spoedberaad FIFA in Zürich, ook UEFA bijeen

  • EPA
    Platini komt onder massale belangstelling van de pers aan bij een hotel in Zürich voor een bijeenkomst van de UEFA
  • ANP
    Ook KNVB-voorzitter en UEFA-bestuurslid Michael van Praag is bij die bijeenkomst aanwezig
  • ANP
    KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in het hotel in Zurich voor de UEFA-bijeenkomst

In Zürich heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter een spoedvergadering gehouden met de voorzitters van de zes continentale bonden van de wereldvoetbalbond. Zijn woordvoerster wilde over de vergadering alleen kwijt dat de huidige situatie is besproken.

In navolging van de Aziatische voetbalbond vindt de Afrikaanse bond dat de verkiezing van de FIFA-voorzitter morgen zoals gepland moet doorgaan. Blatter legt vooralsnog de oproepen van onder andere de Europese voetbalunie UEFA naast zich neer, om de voorzittersverkiezing van de FIFA uit te stellen.

Blatter bleef vandaag in Zürich opnieuw buiten het zicht van de camera's. Hij verscheen ook niet bij de opening van een medisch congres van de FIFA in een hotel in Zürich. Daarmee liet hij voor de derde keer binnen 24 uur verstek gaan bij een openbaar optreden.

'Iedereen is benieuwd: wat gaat Platini zeggen?'

UEFA

Rond de middag begon in Zürich de vergadering van de 53 Europese voetbalbonden, met als deelnemers voor Nederland KNVB-voorzitter Michael van Praag en KNVB-directeur Bert van Oostveen.

De UEFA bepaalt in die vergadering de strategie voor de FIFA-vergadering van morgen. De UEFA wil dat de verkiezing voor minstens een half jaar wordt uitgesteld in verband met het corruptieonderzoek waardoor de FIFA ernstig in verlegenheid is gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl