Paul R. werd ondanks een bekentenis van matchfixing vrijgesproken door de Duitse rechter in Bochum. Door die zaak werd ook de Nederlandse zaak aan het rollen gebracht.
NOS Voetbal

Gokverdachten ook gelinkt aan duels Jupiler League

De hoofdverdachte in de zaak rondom illegaal gokken op sportwedstrijden wordt ook verdacht van matchfixing van twee wedstrijden in de Nederlandse Jupiler League. Om welke wedstrijden het gaat, is niet bekend. Dat werd duidelijk tijdens een pro-formazitting van de zaak in Den Haag.

Hoofdverdachte Daniël van 't H., een Nederlander die een gokwebsite runt op Cyprus, zou in 2009 betrokken zijn bij de manipulatie van wedstrijden in zowel Duitsland als Nederland. Dat blijkt uit informatie die het Nederlandse OM heeft ontvangen van haar Duitse collega´s.

Daarbij zou ook de Nederlandse matchfixer Paul R. betrokken zijn. Paul R. werd onlangs, ondanks een bekentenis, vrijgesproken in Duitsland.

Miljoenenomzet

De Nederlandse rechtszaak draait om een grote gokzaak waarbij illegaal in Nederland gegokt kon worden op sportwedstrijden. De hoofdverdachte zou sinds 2003 via papieren lijsten in café´s, sms´en, mail en later via een eigen app gelegenheid hebben geboden om te gokken. Daarbij zou een miljoenenomzet zijn behaald. Volgens het OM alleen al in 2011 drie miljoen. De weddenschappen konden in contanten worden betaald, eventuele winsten of schulden werden ook contant uitgekeerd of voldaan.

De 40-jarige hoofdverdachte maakte in Nederland gebruik van zogenaamde agenten, die voor hem de weddenschappen plaatsten. Een van die agenten, door de advocaat als Nederlandse bedrijfsleider omschreven, stond vandaag ook terecht. Hij wordt vooralsnog niet verdacht van matchfixing.

Zes maanden

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van het illegaal aanbieden van gokken, witwassen, deel uit maken van een criminele organisatie en het niet betalen van belasting. Het OM denkt nog zeker zes maanden nodig te hebben voor verder onderzoek.

Alle verdachten zijn vrijgelaten in afwachting van het verdere proces. De hoofdverdachte moet zich altijd bereikbaar houden voor het OM en mag geen contact opnemen met de andere verdachten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl