NOS Sport

Wozniacki verrassend uitgeschakeld op Roland Garros

  • AFP
    Julia Görges wint in twee sets van Caroline Wozniacki
  • AFP
    Caroline Wozniacki moest hard werken tegen Julia Görges

Julia Görges heeft op Roland Garros voor een verrassing gezorgd door in de tweede ronde Caroline Wozniacki uit te schakelen. De Duitse, nummer 72 van de wereld, won met 6-4, 7-6 (4) van de Deense die vorig jaar nog US Open-finaliste was.

Het pleit leek beslecht toen Wozniacki in de zevende game van de tweede set haar service op love verloor. De Deense brak direct terug, maar bij 5-5 ging het opnieuw mis toen ze door een volledig mislukte tweede service werd gebroken.

Vechter

Wozniacki repareerde de schade meteen, maar in de tiebreak sloeg Görges met een forehandwinner op haar eerste matchpoint toe en bereikte ze voor de derde keer de derde ronde in Parijs. Görges speelt in de volgende ronde tegen de Amerikaanse Irina Falconi.

"Het betekent heel veel om een speelster als Caroline te verslaan in een grandslam", vertelde Görges na afloop. "Ze is een vechter en ik zei tegen mezelf: agressief spelen. Dat is gelukt!"

Wozniacki is de tweede speelster uit de top-5 die sneuvelt in de tweede ronde. Woensdag verloor Simona Halep van Mirjana Lucic-Baroni.

  • AFP
    Petra Kvitová verliest de eerste set met 7-6 (4) tegen Silvia Soler-Espinosa, maar wint de tweede en derde set
  • AFP
    Silvia Soler-Espinosa in haar partij tegen Petra Kvitova

Opnieuw driesetter voor Kvitová

De Tsjechische Petra Kvitová nam het in haar tweederondepartij op tegen Silvia Soler-Espinosa. Na een spannende eerste set, die de Spaanse won in de tiebreak, pakte de als vierde geplaatste Kvitová de tweede en derde set: 6-7 (4), 6-4, 6-2.

De halvefinaliste van 2012 speelde wisselvallig, maakte 54 onnodige fouten, maar kwam halverwege de tweede set beter in het spel en plaatste zich uiteindelijk voor de volgende ronde.

Kvitová won voorafgaand aan Roland Garros het prestigieuze WTA-toernooi van Madrid en slaagde er in de Spaanse hoofdstad in Serena Williams haar eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl