NOS Voetbal

Afscheid in stijl voor Reyes?

  • AFP
    José Antonio Reyes met de beker
  • Pro Shots
    José Antonio Reyes (l) en keeper Beto

José Antonio Reyes mocht 59 minuten meedoen in de finale van de Europa League en dat was genoeg om zijn klasse te tonen. Hoogtepunt was zijn assist op de tweede goal van Sevilla. De splijtende pass van de linkspoot ging dwars door de defensie van Dnjepr Dnjepropetrovsk en Carlos Bacca kon scoren. Een afscheid in stijl?

Voor de 31-jarige middenvelder is het optreden tegen Dnjepr mogelijk zijn laatste in het shirt van Sevilla. Zijn contract loopt namelijk af en onderhandelingen over een nieuwe verbintenis hebben nog geen resultaat opgeleverd. "Ik wil bij Sevilla blijven, maar je weet nooit wat er gebeurt. De finale is belangrijk, mijn contract nu even niet."

Blij was Reyes niet met zijn vroege wissel. Schuddend met zijn hoofd liet de aanvoerder zich vervangen. De wissel was op zich niet bijzonder. Coach Unai Emery haalt de routinier vaak voortijdig naar de kant of gebruikt hem alleen als invaller. In de Spaanse competitie speelde Reyes afgelopen seizoen negentien wedstrijden, waarvan hij er zes voltooide. Afgelopen zondag scoorde hij nog tegen Málaga CF (2-3 winst) en hij vierde zijn goal met de hand op het embleem van zijn club.

José Antonio Reyes trots op Sevilla

Reyes is een kind van de club. Hij sloot zich als kind van tien aan bij de jeugdopleiding en debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. In januari 2004 stond Arsenal voor de deur en de club uit Andalusië verkocht hem voor 35 miljoen euro.

Helemaal gelukkig was Reyes niet in Londen, hoewel hij zijn hele familie had laten overkomen. In 2006 keerde hij terug naar Spanje om (op huurbasis) te spelen voor Real Madrid en na periodes bij Atlético Madrid en het Portugese Benfica keerde Reyes in januari 2012 terug bij de club waar het allemaal begon.

Reyes is niet meer zo dominant en goed als in zijn eerste periode bij Sevilla, maar nu pakt hij wel grote prijzen. Na de Europa League van vorig jaar in Turijn, toen hij ook vroegtijdig naar de kant werd gehaald, pakte hij in Warschau zijn tweede Europese hoofdprijs. Sevilla plaatste zich daarmee ook voor de Champions League. Met de nieuwe miljoenen zal er toch ook wel een nieuw contract inzitten voor het clubicoon?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl