Simona Halep
NOS Sport

'Alles zat tegen bij Halep, bij Lucic lukte alles'

De verrassende nederlaag van Simona Halep in de tweede ronde van Roland Garros was het gesprek van de dag in Parijs. Commentator Jan Roelfs concludeerde dat Halep een offday had en dat bij Mirjana Lucic-Baroni zo goed als alles lukte.

Roelfs zag het allemaal aan op Court Suzanne-Lenglen. Daar verloor de nummer drie van de wereld, Halep, redelijk kansloos van de nummer zeventig van de wereld, Lucic-Baroni.

"Lucic, 33 jaar, won al van Halep bij de US Open vorig jaar, in de derde ronde. En ze speelde echt een geweldige wedstrijd. Het was zo'n middag dat alles lukte bij de Kroatische, en dat alles op z'n plaats viel. Een tegenvaller voor de Roemeense, een wereldster in Roemenië. Maar het was een van die middagen dat het gewoon niet lukte en bij de tegenstandster wel."

Genieten bij Federer

Het duel tussen Roger Federer en Marcel Granollers was er volgens Roelfs één voor de liefhebbers. "Dat was genieten. Federer speelde een uitstekende wedstrijd."

De Spanjaard Granollers, die meerdere toernooien won op gravel, was uiteindelijk niet opgewassen tegen het sterke spel van de Zwitser. "Het werd een mooie partij tennis, waar heel veel in zat. Meesterlijke dropshots, ook van Granollers. En mooie forehand winners, voornamelijk van Federer."

Tsonga bespeelt publiek

Jo-Wilfried Tsonga won met de massale steun van het thuispubliek eenvoudig (6-4, 6-1, 6-1) van de Israëliër Dudi Sela.

"Dan zie je hoe Tsonga een enorme publieksspeler is", aldus Roelfs. De Fransman liet zich zelfs even verleiden tot een potje voetvolley met de Israëliër. "Dan weet Tsonga dat publiek uitstekend te bespelen, hij is echt een wereldster in eigen land."

Nadal

Van de partijen die donderdag op het programma staan, kijkt Roelfs het meest uit naar het Spaanse onderonsje tussen Nicolas Almagro en Rafael Nadal.

"Almagro-Nadal, daar ga ik voor zitten. Nadal moet nog steeds zijn vorm vinden, vind ik. Ik ben heel benieuwd, het zal niet in drie (sets) gaan voor Nadal. Ik hoop voor hem in vier (sets), maar het zou ook in vijf (sets) kunnen gaan, ik denk wel dat hij uiteindelijk wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl