Sevilla viert de 1-1 van Grzegorz Krychowiak
  • AFP
    Carlos Bacca heeft Sevilla op 3-2 gezet
  • AFP
    Vreugde bij Sevilla, verdriet bij Dnjepr

Sevilla heeft als eerste club in de historie voor de vierde keer de UEFA Cup gewonnen. De Spaanse titelverdediger was in de finale van de Europa League Dnjepr Dnjepropetrovsk met 3-2 de baas.

In de heerlijke eerste helft was de eerste slag voor de Oekraïners: uit een door hemzelf opgezette counter kopte Nikola Kalinic de 1-0 binnen. Sevilla was even van slag, maar ging in het vervolg vol overgave op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er na een klein half uur via Grzegorz Krychowiak, die de bal uit de kluts in de rechterhoek plaatste. Niet veel later omspeelde Carlos Bacca de doelman en schoot hij beheerst binnen. Plots leek favoriet Sevilla de buit al binnen te hebben.

Dnjepr geeft niet op

Dnjepr gaf echter niet zomaar op en nog voor de rust was het alweer gelijk: uit een vrije trap krulde Roeslan Rotan de bal in het doel. Sevilla-doelman Sergio Rico zag er daarbij niet al te best uit.

De spelers komen het veld op

In de tweede helft waren de Spanjaarden beter, maar de Oekraïense underdog gaf geen krimp. Tot de 73ste minuut, waarin Vitolo knap Bacca vrijspeelde. Voor de Colombiaan was het vervolgens een koud kunstje om zijn tweede goal van de avond te maken.

• AFP
    Ruslan Rotan brengt met een bekeken vrije trap Dnjepr weer op gelijke hoogte, 2-2
  • AFP
    Dnjeper viert de 2-2 van Ruslan Rotan
  • NOS
    Verdriet bij Dnjepr

In het slotkwartier kreeg Dnjepr nog wel wat kansjes. Sevilla bleef echter gevaarlijker en kwam via Bacca bijna op 4-2. Diens kopbal werd overgetikt, maar veel deerde het hem niet. Hij was toch al de man van de finale.

Schrik

De feestvreugde in het stadion hield enkele minuten voor tijd plotseling op. Dnjepr-speler Matheus stortte ogenschijnlijk zonder aanleiding ter aarde en even sloeg de paniek toe. De Braziliaan was echter bij kennis toen hij op een brancard het veld verliet.