NOS Nieuws

Burgemeester stapt op vanwege monstertruck-ongeluk

Burgemeester Haaksbergen stapt op

Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen is opgestapt. Hij bood in de gemeenteraad excuses aan voor fouten die zijn gemaakt bij de vergunningverlening voor een stunt met een monstertruck, maar tijdens een raadsvergadering bleek vanavond dat de raadsleden geen vertrouwen meer in hem hadden.

Aan het begin van de raadsvergadering zei Gerritsen (PvdA) nog dat hij graag wil aanblijven als burgemeester. De vergadering was geschorst om de burgemeester de kans te geven zelf af te treden. Enkele partijen hadden aangekondigd dat ze een motie van wantrouwen zouden indienen als Gerritsen niet zelf opstapte.

Drie doden

Bij een stunt met een monstertruck in september vorig jaar ging iets mis. De truck reed in op het publiek en er vielen drie doden en meer dan twintig gewonden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde dat de gemeente onvoldoende heeft onderkend welke gevaren er aan de stunt kleefden. Gerritsen noemt dat rapport een wake-upcall voor alle gemeenten.

Gerritsen noemde zijn periode als burgemeester van Haaksbergen een mooie en dynamische tijd. "Maar er zijn ook vreselijke dingen gebeurd", zei hij. "Ik leef mee met de slachtoffers en nabestaanden van het monstertruckdrama. Ik wens hun kracht en sterkte toe in de toekomst. Het monstertruckdrama draag ik ook in mijzelf mee."

Aan het eind van zijn toespraak bedankte hij de inwoners van Haaksbergen. "Het was een eer om uw burgemeester te mogen zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl