Wankelt positie van Sepp Blatter na persconferentie FBI?
NOS Voetbal

Blatter juicht juridische acties toe

De ontwikkelingen van vandaag zullen alleen maar een positief effect hebben op de wereldvoetbalbond FIFA. Dat zegt voorzitter Sepp Blatter in een verklaring op de eigen website. "Het moet duidelijk zijn dat we blij zijn met de acties en het onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten en de Zwitserse overheid. Wij geloven dat het zal helpen om maatregelen die de FIFA al heeft genomen, om wangedrag in het voetbal uit te roeien, te ondersteunen."

De wereldvoetbalbond zal dan ook doorgaan met het beleid dat de afgelopen jaren is ingezet. "Hoewel er veel mensen gefrustreerd zijn met het tempo van de veranderingen, wil ik aangeven dat we zullen doorgaan met onze acties. In feite werd de huidige actie van de Zwitsers in gang gezet toen we eind vorig jaar een dossier indienden bij de Zwitserse autoriteiten."

Kordaat optreden

Blatter geeft verder aan dat zijn bond vandaag al kordaat heeft gehandeld op de recente ontwikkelingen. "Laat me duidelijk zijn: voor wangedrag is geen plaats in het voetbal en we zullen ervoor zorgen dat degenen die zich daarmee bezighouden, eruit worden gezet. Na de gebeurtenissen van vandaag heeft de onafhankelijke ethische commissie snel maatregelen genomen door de betrokkenen te schorsen. Soortgelijke stappen heeft de FIFA in de afgelopen jaren vaker genomen."

Vertrouwen

De Zwitser erkent wel dat het aanzien van de wereldvoetbalbond de afgelopen periode een behoorlijke deuk heeft opgelopen. "We zullen blijven samenwerken met de betrokken autoriteiten om uw vertrouwen terug te krijgen en ervoor te zorgen dat het voetbal in de wereld vrij is van wangedrag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl