Alexander Kristoff is te sterk in de eindsprint
NOS Wielrennen

Kristoff wint in Ronde van de Fjorden

Alexander Kristoff heeft de eerste etappe gewonnen in de Ronde van de Fjorden. De Noorse renner van Katjoesja won in de 177 kilometer lange etappe van Bergen naar Nordheimsund met speels gemak de massasprint van een flink uitgedund peloton.

Kristoffs ploeggenoot Marco Haller werd tweede, voor de Zuid-Afrikaan Daryl Impey van Orica. Kristoff won afgelopen week ook al twee etappes in de Ronde van Noorwegen.

Ronan van Zandbeek (Join-S), Etienne van Empel (Roompot) en Jeroen Meijers (Rabo opleidingsteam) reden een groot deel van de dag aan kop, samen met twee Noren en een Zweed.

De zes pakten vier minuten maar toereikend was dat niet, want het peloton raapte ze na 167 kilometer op. Van Zandbeek hield aan zijn inspanningen wel de bergtrui over.

Motorrijder glijdt renners onderuit

Vlak voordat het peloton Nordheimsund binnenreed voor twee plaatselijke ronden, werd het peloton opgeschrikt door een ongeluk met een motor. Die ging onderuit op de natte weg en nam tien renners mee. Volgens de rondedokter hield niemand daar verwondingen aan over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl