NOS Sport

Schwartzman laat Monfils zweten

De Franse tennisser Gaël Monfils heeft in de tweede ronde van Roland Garros diep moeten gaan tegen Diego Schwartzman. De als dertiende geplaatste Fransman had drie uur nodig om zich van de 22-jarige Argentijn te ontdoen: 4-6, 6-4, 4-6, 6-2, 6-3.

De 1.70 meter grote Schwartzman, 'kleine reus' genoemd, hield Monfils lang onder de duim met zijn snelheid, power en lef.

Ook de luidruchtige steunbetuiging van de Franse fans voor Monfils kreeg hem er niet onder en bij 2-2 in de vierde set leek hij toe te gaan slaan.

De Argentijn liet Monfils ontsnappen en die stoomde vol door naar de setwinst. En in de vijfde set bleek de Fransman, vorig jaar nog kwartfinalist, duidelijk over de langste adem te beschikken.

Berdych ontdoet zich van Stepanek

In een Tsjechisch onderonsje won de als vierde geplaatste Tomas Berdych in vier sets van zijn landgenoot Radek Stepanek, 6-3, 6-7 (7), 6-3, 6-3.

Stepanek bood knap tegenspel maar Berdych leverde zijn service maar één keer in. De Fransman Benoît Paire is de volgende tegenstander van de nummer vier van de wereld.

Voetvolley ook een discipline op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl