Na een half seizoen in dienst van de Lotto-Jumboploeg stopt De Weert.
NOS Wielrennen

Wielrenner De Weert stopt per direct

Wielrenner Kevin de Weert stopt per direct. Het lukt de Belgische renner van de Lotto-Jumboploeg niet meer om op zijn oude niveau te komen en dat heeft hem doen besluiten zijn carrière te beëindigen.

De Weert reed afgelopen zaterdag nog voor zijn ploeg in de World Ports Classic. In september 2013 kwam hij hard ten val in de Vuelta waarbij hij verschillende breuken opliep. Van die val herstelde hij nooit volledig. "Na anderhalf jaar keihard werken heb ik ondervonden dat ik niet terugkom op mijn oude niveau. Na onderling overleg met het team is besloten om per direct te stoppen als professioneel wielrenner", laat De Weert weten.

"Ik ben blij met de beslissing, ook al komt deze eerder dan gepland. Hoe mijn toekomst eruit gaat zien weet ik nog niet. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen binnen de sport", aldus de 33-jarige Belg.

De Weert begon zijn wielerloopbaan bij de opleidingsploeg van Rabobank. Zijn grootste successen boekte de klimmer in zijn jaren bij de Quick-Stepploeg. In 2010 werd hij zestiende in de Tour de France, in 2011 twaalfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl