NOS Sport

Nishikori te sterk voor Bellucci

Roland Garros 2015: Nishikori-Bellucci

Kei Nishikori heeft de derde ronde bereikt van Roland Garros. De Japanner had een zware kluif aan Thomaz Bellucci, die vorige week nog het graveltoernooi in Genève had gewonnen, maar won desondanks in drie sets (7-5, 6-4, 6-4). Het krachtsverschil was minder groot dan de setstanden doen vermoeden.

Bellucci was in 2010 de mondiale nummer 21 en met vier toernooizeges op gravel een geduchte opponent. Dat ondervond ook Nishikori, die voluit moest gaan om de met precisie geslagen aanvalsballen van de linkshandige Bellucci te pareren.

Forceren

De Braziliaan had echter moeite om zijn geduld te bewaren in de rally's tegen de knap verdedigende Japanner. Veelvudlig probeerde hij een punt te forceren en dat liep te vaak verkeerd af voor Bellucci.

Nishikori speelt in de volgende ronde tegen Benjamin Becker. De Duitser versloeg in vijf sets de nummer 32 van de plaatsingslijst, Fernando Verdasco.

De wedstrijd kende een opvallend scoreverloop. Nadat Becker de eerste set met 6-4 won, walste Verdasco in set twee en drie met 0-6 en 1-6 over de Duitser heen.

Becker leek rijp voor de sloop, maar vocht zich terug. Hij won de vierde set en trok ook de vijfde en beslissende set in een thriller naar zich toe: 10-8.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl