NOS Sport

Federer slaat zich langs Granollers

Roland Garros 2015: Federer-Granollers

Roger Federer heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Spanjaard Marcel Granollers in drie sets: 6-2, 7-6 en 6-3.

Federer kwam in de tweede én de derde set een break achter, maar hij bleef uiteindelijk toch tamelijk eenvoudig overeind. De Zwitser, in 2009 winnaar in Parijs, startte nog wel overtuigend: hij dwong Granollers ver achter de baseline en scoorde meer dan eens met verfijnde dropshots.

Granollers besloot agressiever te gaan spelen, kwam in de tweede set op 4-2 en pakte in de tiebreak het eerste punt. Federer sloeg vervolgens toe met zeven punten op rij. In de derde set kwam Granollers direct een break voor, maar dat, zo bleek al snel, was zijn laatste wapenfeit.

In de derde ronde treft Federer de Bosniër Damir Dzumhur. Die versloeg Marco Baghdatis uit Cyprus in vier sets: 6-4, 6-3, 4-6, 6-2.

Stan Wawrinka bereikt de derde ronde van Roland Garros

Slordige Wawrinka

Ook Federers landgenoot Stan Wawrinka plaatste zich voor de derde ronde op Roland Garros. Hij was in vier sets te sterk voor de Serviër Dusan Lajovic: 6-3, 6-4, 5-7 en 6-1.

Wawrinka, als achtste geplaatst in Parijs, begon goed aan de partij. Nadat hij de eerste set had gewonnen, nam hij in de tweede snel een 5-2 voorsprong. Vanaf dat moment slopen er slordigheden in zijn spel. Wawrinka vergat de set uit te serveren, al slaagde hij daar even later alsnog in.

Dubbele fout

In de derde set leverde Wawrinka liefst drie keer zijn service in, mede door negentien onnodige fouten. De dubbele fout waarmee de set uiteindelijk naar Lajovic ging, was typerend voor het spel van de Zwitser op dat moment.

In de vierde set serveerde Wawrinka bij 5-2 voor de wedstrijd, maar opnieuw werd hij gebroken door de nummer 67 van de wereld. In de daaropvolgende game sloeg de Zwitser terug met een break, waarmee hij de moeizame zege veiligstelde.

In de volgende ronde speelt Wawrinka, die eerder dit jaar de halve finales haalde op de Australian Open, tegen de Amerikaan Steve Johnson. Die ontdeed zich in vier sets van Sergij Stachovsky: 2-6, 6-3, 7-6 en 7-6.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl