Kei Nishikori
NOS Sport

Nishikori, Japanse held met Nederlandse hulp

In Nederland zou Kei Nishikori probleemloos zijn eigen boodschappen kunnen doen. In Japan is dat wel anders. Daar is hij een superster. Op Roland Garros wordt Nishikori dan ook gevolgd door een leger Japanse journalisten.

"Ze willen weten wat hij eet, waar hij traint, hoe laat hij naar bed is gegaan. Dat soort gekkigheid. Ik rem dat heel erg. Het is veel erger geworden na de US Open."

Aan het woord is Olivier van Lindonk, al elf jaar de Nederlandse manager van Nishikori. Met de US Open bedoelt hij de editie van vorig jaar, toen zijn 'client' de finale haalde. Een held was geboren in Japan.

Nishikori, Japanse held met Nederlandse hulp

Legacy

"De aandacht voor tennis gaat daar met de maand omhoog", gaat Van Lindonk verder. "Zijn 'legacy' wordt straks denk ik niet gemeten in hoeveel geld hij verdiend heeft ofzo, maar in hoeveel kinderen er over tien jaar tennissen in Japan."

Na zijn zegetocht in New York stonden de sponsoren in de rij. Van Lindonk: "Toen hebben we heel veel nee gezegd Vooral aan de business-kant is de beste deal soms geen deal doen, omdat we vertrouwen hadden dat hij heel goed kon worden. We zitten op een pad en daar houden we ons aan."

Olivier van Lindonk kijkt over de schouder van coach Michael Chang naar Kei Nishikori

Veel vertrouwen

Nishikori is momenteel de nummer vijf van de wereld. Hij is met veel vertrouwen naar Parijs gekomen, mede omdat hij in april het graveltoernooi van Barcelona won. Wat is zijn doel voor dit seizoen?

"Ik wil een grandslamtoernooi winnen. Of een masters-toernooi", zegt de Japanner. "Het kan even duren, maar dat is mijn volgende doel." Maar het kan ook snel gaan. Misschien zelfs al binnen twee weken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl