NOS Nieuws

Negen jaar cel geëist wegens 'heilzame' incest

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Utrecht negen jaar cel geëist tegen een 60-jarige verdachte voor het jarenlang misbruiken van zijn eigen dochter. De man had zijn dochter op haar twaalfde gezegd dat hij met magische krachten kon voorkomen dat ze ernstig ziek zou worden of dood zou gaan.

Daarvoor moest het meisje vaak seks met haar vader hebben. Het misbruik duurde tot ze negentien jaar was.

De seks was sterk tegen de zin van het meisje, maar ze werd zwaar onder druk gezet door haar moeder, stiefmoeder en oudere zus om zich niet te verzetten tegen haar vader. In de familie werd veel waarde gehecht aan de kracht van winti, een traditioneel afro-Surinaams geloof in bovennatuurlijke verschijnselen.

Video

De vrouwelijke verdachten hebben steeds gezegd dat het slachtoffer leugenachtig en rancuneus was. Maar justitie wijst op verklaringen van andere familieleden, brieven waarin tot geheimhouding wordt opgeroepen, en videomateriaal dat de hoofdverdachte zelf maakte van het misbruik.

De verdachte heeft schuld bekend. Tegen de moeder en stiefmoeder is vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, en een proeftijd van drie jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl