Woordvoerder Walter De Gregorio op de FIFA-persconferentie
NOS Voetbal

FIFA: geen nieuwe stemming WK's 2018 en 2022

De FIFA sluit uit dat er een nieuwe stemprocedure komt voor de WK's van 2018 en 2022. "De wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 hebben plaats in Qatar en Rusland. Daar ga ik verder niet over speculeren", zei FIFA-woordvoerder Walter De Gregorio op een persconferentie in Zürich.

De Zwitserse justitie maakte vanochtend bekend onderzoek te doen naar de toewijzing van beide WK's. Dat onderzoek staat los van het FBI-onderzoek naar corruptie bij de voetbalbond, waarvoor zes mensen zijn aangehouden.

Het justitiële onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022, is een gevolg van de aangifte die de FIFA zelf in november heeft gedaan, zei De Gregorio. Die aangifte werd gedaan naar aanleiding van het interne onderzoek dat door de Amerikaanse jurist Michael Garcia werd verricht.

De Gregorio noemde de FIFA nadrukkelijk "de benadeelde partij" en zegt dat de bond volledig meewerkt aan het onderzoek van de Amerikaanse en Zwitserse justitie. "De timing is niet perfect en het is een moeilijk moment, maar dit is goed voor de FIFA", zei de woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl