FIFA-woordvoerder Walter De Gregorio op de persconferentie
NOS Voetbal

FIFA: verkiezing voorzitter gaat door als gepland

Het FIFA-congres en de verkiezing van de voorzitter van de wereldvoetbalbond, vrijdag, gaan gewoon door als gepland. Dat heeft FIFA-woordvoerder Walter De Gregorio bekendgemaakt op een persconferentie naar aanleiding van de twee justitiële onderzoeken die naar de voetbalbond zijn gestart. Hij benadrukte dat Sepp Blatter niet tot de verdachten behoort.

Het onderzoek dat de Zwitserse justitie is begonnen naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022, is een gevolg van de aangifte die de FIFA zelf in november heeft gedaan, zei De Gregorio.

Op het onderzoek van de FBI, waarbij vanochtend zes mensen zijn aangehouden, wilde De Gregorio geen commentaar geven. Ook weigerde hij in te gaan op de namen van de verdachten. "Natuurlijk is Sepp Blatter het hoofd van de FIFA, maar hij is er niet bij betrokken. Dus waarom zou hij moeten opstappen?'', aldus de FIFA-woordvoerder.

"Hij staat natuurlijk niet te dansen in zijn kantoor", zei De Gregorio verder over Blatter. "Hij is heel kalm, volgt de ontwikkelingen en werkt volledig mee. Hij weet dat dit de gevolgen zijn van de aangifte die we zelf hebben gedaan."

Blatter gaat op voor een vijfde termijn als FIFA-voorzitter. Zijn enige uitdager is de Jordaanse prins Ali Bin al-Hussein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl