Ted van Leeuwen heeft ervaring met in moeilijkheden verkerende clubs
NOS Voetbal

Van Leeuwen: inventief werken bij 'project' FC Twente

Hoewel de opgave een zeer lastige zal worden, kijkt Ted van Leeuwen ernaar uit om het financieel en sportief geplaagde FC Twente de komende drie jaar als technisch manager bij te staan. "Ik zie clubs in de problemen als een project", aldus Van Leeuwen in gesprek met NOS Langs de Lijn.

Maar over de huidige kopzorgen van FC Twente, coach Alfred Schreuder ligt zwaar onder vuur, laat de Apeldoorner zich liever niet uit. "Dat is iets wat FC Twente op moet oplossen en daarna gaan we verder. Ik ben nog niet begonnen, dus kan daar nog niets over zeggen."

Ik zie clubs in de problemen als een project.

Ted van Leeuwen

Met de komst van Van Leeuwen zingt ook de naam van Fred Rutten als mogelijke trainer weer rond in Enschede. De twee hebben een gezamenlijk verleden bij Vitesse. "Ik heb daar prettig met Rutten samengewerkt, maar ook met Schreuder", merkt Van Leeuwen op.

Dat er in de spelersgroep sowieso mutaties zullen plaatsvinden is voor Van Leeuwen wel duidelijk. "Er moet geld binnenkomen door transfers en dan moet ik kijken hoe de vertrokken spelers zo goed mogelijk vervangen kunnen worden. Dat wordt inventief werken. Het is evident dat we een heel goede schaduwlijst moeten hebben."

In het eerste jaar ligt de prioriteit bij het overleven en het terugwinnen van het vertrouwen van de supporters.

Ted van Leeuwen

In het verleden heeft Van Leeuwen die inventiviteit al aangetoond. Hij haalde Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Nacer Chadli naar AGOVV en zag terecht in de transfervrije Marko Vejinovic een versterking voor Vitesse.

Nu wacht hem dus het 'project' FC Twente. "De ervaring leert me dat het twee tot drie jaar kost om erbovenop te komen. In het eerste jaar ligt de prioriteit bij het overleven en het terugwinnen van het vertrouwen van de supporters. Dan kan je in het tweede jaar stabiel naar de subtop om vervolgens potentieel waardevolle spelers aan te trekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl