Kiki Bertens redde het niet tegen Svetlana Koeznetsova
NOS Sport

'Het geeft aan hoe pover het gesteld is in Nederland'

De rol van het Nederlands tennis was op Roland Garros dinsdagmiddag al uitgespeeld. Geen enkele Nederlander overleefde de eerste ronde. Zondag verloor Igor Sijsling en twee dagen later bleven ook Kiki Bertens en Robin Haase in de openingsronde steken.

"Het geeft wel aan hoe pover het is gesteld met het Nederlands tennis", meent NOS-commentator Jan Roelfs. "Ik vind het geen schande. Ze hadden wat pech met de loting, al had Sijsling zondag wat meer uit zijn partij moeten halen. Het Nederlands tennis zit in een dip."

Roelfs zag Bertens op Court 1 in drie sets verliezen van Svetlana Koeznetsova, die het toernooi in 2009 op haar naam schreef. "Bertens heeft goed gespeeld, zeker nu we weten wat ze heeft doorgemaakt", aldus Roelfs, die daarmee doelt op de onthulling van Bertens dat ze ruim een jaar in spanning heeft geleefd nadat begin vorig jaar een knobbeltje op haar schildklier was geconstateerd. Pas enkele dagen geleden kreeg ze te horen dat het gezwel goedaardig is.

Tranen

"Ik was bij haar persconferentie en dat was heftig. Dan zie je Bertens daar zitten en dan verwacht je een normaal praatje. Maar op een gegeven moment kwamen de tranen. Ze vertelde dat er iets medisch is geweest. Toen kwam het hele verhaal eruit van de knobbel bij haar schildklier", zegt Roelfs.

"Wat ik vooral mooi vond, was dat ze eigenlijk huilde van geluk en dat had niets met de wedstrijd te maken. Alles wat we hier aan het doen zijn, werd toen eigenlijk heel betrekkelijk. Het was een mooie persconferentie in dat opzicht. Het was helemaal niet meer kritisch."

Robin Haase verloor van Marin Cilic

Haase

Marcella Mesker volgde op haar beurt de verrichtingen van Robin Haase. "Het duurde tweeënhalve set voordat Haase zijn eerste breakpoint kreeg en toen volgde een service van 204 kilometer per uur. Die werd weer gevolgd door twee aces. Dat was het enige momentje dat Haase een kans kreeg", vond Mesker.

"Hij heeft gedaan wat hij kon, speelde redelijk, maar kon niet meer dan wat hij deed. Het enige jammere is dat hij zijn eerste opslagbeurt verloor en daardoor vanaf het begin achter de feiten aan liep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl