NOS Nieuws

Opnieuw honderden migranten voor Griekse kust

Vluchtelingen komen aan land in Griekenland

Bijna driehonderd migranten zijn door de Griekse kustwacht uit zee opgepikt. Onder de vluchtelingen zaten veel vrouwen en kinderen. De meesten komen uit Syrië en Afghanistan.

Op drone-beelden van de kustwacht is te zien hoe een overvolle rubberboot voor de kust drijft. Volgens omstanders zijn vandaag zes of zeven boten met vluchtelingen uit het water gehaald. De afgelopen dagen zijn er al meer dan twaalfhonderd vluchtelingen aangekomen.

Herverdelen

Eurocommissaris voor immigratie Dimitris Avramopoulos, zelf een Griek, is met de regering in gesprek gegaan over de situatie. "Griekenland staat onder grote druk en kampt met ernstige problemen. De gevolgen van deze situatie zijn enorm."

'Dit plan moet de vluchtelingen eerlijker over de EU verdelen'

Griekenland heeft bij de Europese Unie aangeklopt voor hulp bij het verwerken van de vluchtelingenstroom.

De Europese Commissie presenteert morgen twee voorstellen over de opvang en herverdeling van vluchtelingen. De plannen moeten de problemen in Griekenland en Italië verlichten. Na Italië is Griekenland het belangrijkste land voor vluchtelingen om heen te gaan. Veel migranten proberen illegaal via Turkije per boot binnen te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl