NOS Wielrennen

Kruijswijk gaat vol voor bergtrui

'Had niet verwacht als eerste boven te komen'

Lotto-Jumborenner Steven Kruijswijk toonde vandaag wederom in blakende vorm te steken. Zoals zo vaak deze Giro trok hij ook in de zestiende etappe, die gewonnen werd door Mikel Landa, ten aanval.

Dit keer leverde het hem de tweede plaats in de etappe op en minimaal een dag in de bergtrui. Ook stormde hij de toptien van het algemeen klassement binnen en staat hij nu achtste.

"Ik had niet verwacht op de Mortirolo als eerste bovenaan te komen. En daar zag ik alleen nog Contador en Landa in mijn wiel. Dus ik besloot samen met Contador te proberen tijd te pakken voor het klassement", reageerde Kruijswijk.

'Wat als' heeft geen zin

Kruiijswijk, die in de eerste week van de Giro door een fikse valpartij veel tijd verloor, wilde in gesprek met Langs de Lijn niet al te lang stilstaan bij dat voorval. "Dat is gebeurd, op dat moment was het super frustrerend. Ik kan wel zeggen dat alles perfect loopt op die ene dag na. Dat is jammer als je nu ziet hoe goed ik rij. Terugkijken of denken aan 'wat als', heeft nu geen zin meer."

Kijkend naar de felbegeerde bergtrui is Kruijswijk sceptisch. "Ik heb gezien dat ik maar heel weinig voorsprong heb (1 punt red.), dus dat gaat een lastig verhaal worden. Morgen is er een klein klimmetje en dan kan ik hem al kwijt zijn."

Toch laat de 27-jarige wielrenner zijn hoop op de trui niet helemaal varen. "Vrijdag en zaterdag zijn er twee hele lastige ritten. Hopelijk kan ik daar hetzelfde doen als vandaag, als eerste over de beklimmingen komen en daar de bergtrui veilig stellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl