Kort na de schietpartij bracht de politie beelden naar buiten van het incident
NOS Nieuws

Vluchtscooter schietincident Amsterdam-West gevonden

In Amsterdam-West heeft de politie de scooter gevonden waarop twee schutters zijn gevlucht na een schietpartij van twee weken geleden. De vluchtscooter is aangetroffen in de Kostverlorenvaart, een gracht die vlak bij de De Clercqstraat ligt. Daar werd in de nacht van 12 op 13 mei een man op straat doodgeschoten.

De schietpartij werd als extreem schokkend ervaren, omdat de kogels ook een geparkeerde auto, een passerende tram, een supermarkt en twee bankgebouwen raakten.

De schutters droegen zwarte, geblindeerde helmen en zijn voor het laatst gezien op de Kostverlorenkade. Van hen ontbreekt nog steeds elk spoor.

Waterpijpcafé

Het slachtoffer is een 25-jarige man uit Zaandam. Hij was een bekende van de politie. De man werd naast zijn auto in de De Clercqstraat dodelijk getroffen. Zijn auto stond voor een stoplicht te wachten bij het waterpijpcafé waar de schietpartij plaatsvond.

De twee schutters zouden in het café naar iemand op zoek zijn geweest, die waarschijnlijk net was vertrokken. Binnen in de zaak heeft iemand vervolgens op de twee mannen geschoten, meldde de politie vanavond in Opsporing Verzocht. Zij zijn daarop naar buiten gerend en hebben tussen de tien en twintig schoten afgevuurd met een automatisch wapen.

Kort na de schietpartij bracht de politie beelden van het incident naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl