Serena Williams staat vijf games af
NOS Sport

Serena Williams in uur verder in Parijs

Serena Williams heeft haar eerste horde op weg naar haar mogelijke derde titel op Roland Garros genomen. De Amerikaanse, als eerste geplaatst in Parijs, rekende binnen een uur af met de Tsjechische Andrea Hlavackova: 6-2, 6-3.

Al na negen minuten stond het 3-0 in het voordeel van Williams en een afdroging leek in de maak. Hlavackova, die veel punten maakte met haar sterke opslag, knokte zich echter knap terug tot 3-2.

Dat bleek voor Williams het signaal een tandje bij te schakelen en in twintig minuten won ze zes games op rij. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Op 5-2 mocht Hlavackova na twee aces op rij nog een game bijschrijven, maar een game later was de zege van haar opponente een feit. Hlavackova won vier jaar geleden samen met landgenote Lucie Hradecka het dubbelspel op Roland Garros.

Twintigste grandslam

In 2002 en 2013 schreef Williams Roland Garros op haar naam en ze mikt op haar derde titel in Parijs. De nummer een van de wereld, die vorig jaar in de tweede ronde bleef steken, kan in Frankrijk haar twintigste grandslamtoernooi winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl