Novak Djokovic geeft Jarkko Nieminen een compliment
NOS SportAangepast

Djokovic heel even getest, Dimitrov sneuvelt

Novak Djokovic is zonder echt te overtuigen doorgedrongen tot de tweede ronde van Roland Garros, het enige grandslamtoernooi dat hij nog nooit wist te winnen. De nummer één van de wereld versloeg Jarkko Nieminen met 6-2, 7-5, 6-2. De Serviër boekte zo zijn 23ste zege op rij.

Djokovic had in de eerste set geen kind aan de Finse nummer 86 van de wereld. De Serviër werd in de tweede set echter flink getest. Nieminen zette Djokovic onder druk, kwam met ijzersterk spel en enkele prachtige winners op 5-2, maar verloor vervolgens negen games op rij en kon zodoende een stunt vergeten.

Roland Garros 2015: Djokovic-Nieminen

Favoriet

Ondanks dat Djokovic Roland Garros nog nooit op zijn naam schreef, geldt hij dit jaar als de favoriet voor de titel. Hij is dit jaar nog ongeslagen op grandslam- en mastersniveau. In aanloop naar het tweede grandslamtoernooi van het jaar schreef hij de masterstoernooien van Monte Carlo en Rome op zijn naam.

Tijdens de laatste drie edities van Roland Garros verloor Djokovic telkens van Nadal, die hij dit jaar al in de kwartfinales kan treffen.

Dimitrov weer snel klaar

Voor Grigor Dimitrov viel al het doek. De als tiende geplaatste Bulgaar, die vorig jaar in de eerste ronde van Ivo Karlovic verloor, boog met 6-7 (7), 2-6, 3-6 voor de Amerikaan Jack Sock.

Grigor Dimitrov

Publiekslieveling Richard Gasquet bereikte wel probleemloos de tweede ronde. Met 6-3, 6-4, 6-0 was hij duidelijk te sterk voor de Belg Germain Gigounon. Gasquet, die in eigen land nog nooit voorbij de vierde ronde kwam, is als twintigste geplaatst.

De Amerikaan John Isner, als zestiende geplaatst, won eenvoudig van Andreas Seppi: 7-5, 6-2, 6-3.

Handdruk

Jerzy Janowicz overleefde met pijn en moeite de tweede ronde. De Pool had zijn handen vol aan de jonge Fransman Maxime Hamou: 6-7(4), 6-3, 6-4, 6-4. Na afloop was de handdruk alles behalve vriendelijk te noemen. De spelers kregen het met elkaar aan de stok na een akkefietje eerder in de wedstrijd.

Janowicz trekt Hamou bijna over het net

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl