NOS Nieuws

Hollywoodster Michiel Huisman weer even 'thuis'

'Je moet hard werken, maar ik had ook wel wat geluk'

We hadden al Rutger Hauer, Famke Janssen en Carice van Houten: Nederlandse acteurs die voet aan de grond hebben gekregen in Hollywood. Met acteur Michiel Huisman heeft Nederland er een nieuwe Hollywoodster bij.

Hij vertrok zes jaar geleden stilletjes naar de Verenigde Staten om te werken aan zijn acteerambities en vandaag is hij terug om zijn nieuwe film The Age of Adaline te promoten. Hij speelt hierin de hoofdrol, naast actrice Blake Lively.

"Er is geen betere manier van thuiskomen", vertelt Huisman in een chique hotel in Amsterdam. "Dit is mijn eerste hoofdrol in een volwaardige Hollywoodproductie." Huisman is vooral bekend van zijn rollen in de Amerikaanse series Game of Thrones en Orphan Black. "Ik heb vrij veel televisie gedaan, maar wilde ook graag films maken."

Ik nam me voor om zo accentloos mogelijk Engels te spreken.

Michiel Huisman, acteur

Over zijn succes in Hollywood is de acteur bescheiden. "Je moet er hard voor werken, maar daarnaast is het ook veel geluk hebben en dat heb ik gehad. Na deze film is voor mij het balletje echt gaan rollen. Nu gaat het lekker."

Maar Huisman liet weinig aan het toeval over. "Een van de dingen die ik me voornam voordat ik vertrok, was om zo accentloos mogelijk Engels te leren spreken. Om niet alleen rollen als buitenlander te vertolken. Dat is me bij deze film gelukt."

Hiervoor speelde Huisman vooral kleinere rollen in Amerikaanse producties, waarin hij vaak werd gecast om zijn uiterlijk. Daarover zegt hij: "Ik laat mijn keuzes momenteel afhangen van de projecten die op mij afkomen."

In de toekomst hoopt hij ook andere kanten te kunnen laten zien. "Ik wil graag mijn vleugels nog veel wijder spreiden om een keur aan rollen te spelen de komende jaren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl