NOS Sport

Haase: wedstrijd als vandaag toch wel pijnlijk

Haase: had niet heel veel te vertellen

Robin Haase was op de derde dag van Roland Garros volstrekt kansloos tegen Marin Cilic, die in drie sets een einde maakte aan de laatste Nederlandse hoop in het enkelspel. Dat onderkent ook Haase zelf.

“Hij was té goed. Ik heb het geprobeerd, maar daar bleef het ook bij. Ik had niet heel veel te vertellen”, was Haase na afloop realistisch.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Cilic de US Open vorig jaar niet zomaar op zijn naam schreef. “Ik maakte me niet direct zorgen, want je weet dat een vijfsetter lang duurt. Als het om drie sets gaat, heb je dat toch wat eerder. Maar ik sta de laatste tijd prima te spelen, dus ik probeerde rustig te blijven en mijn ding te doen. Dat was niet genoeg.”

Strijdplan

Vooraf had Haase zijn tegenstander geanalyseerd, maar de Kroaat hanteerde een ander strijdplan dan verwacht. “Hoe hij begon, verraste me wel. Ik had hem laatst zien spelen en toen speelde hij vrij afwachtend achter de baseline. Maar nu stapte hij vanaf het eerste punt in. Hij pakte elke bal aan”, aldus Haase.

“Ik baal wel, maar tijdens de wedstrijd heb ik zelf niet zo veel fout gedaan. Ik heb geen gemakkelijke ballen fout geslagen of domme keuzes gemaakt. Er zit niks anders op dan deze wedstrijd af te sluiten en me te focussen op de dubbel. Maar uiteindelijk is zo’n wedstrijd als vandaag, als hij zoveel beter is, toch wel pijnlijk.”

Dubbelspel

In het dubbelspel boekte Haase later op de dag samen met de Rus Michail Joezjny een knappe overwinning op het Spaanse koppel Marcel Granollers/Marc Lopez: 6-3, 7-6 (5). De Spanjaarden stonden vorig jaar nog in de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl