Mark Noble (l), Diafra Sakho (m) en Cheikhou Kouyate (r) spelen volgend jaar in de Europa League

West Ham via Fair Play naar Europa League

West Ham United speelt dankzij het winnen van het Engelse Fair Play-klassement komend seizoen Europees voetbal. Omdat Engeland in de internationale top-3 eindigde op de Fair Play-ranglijst van UEFA mocht het land de sportiefste ploeg afvaardigen voor de eerste voorronde van de Europa League.

Ondanks de twaalfde plaats in de Premier League gaat West Ham United daardoor Europa in, net als in Nederland het gedegradeerde Go Ahead Eagles. De laatste keer dat de club uit Oost-Londen Europees voetbal haalde was in 2007. Als verliezend FA Cup-finalist verloor de ploeg toen in de eerste ronde van Palermo.

In 1965 won West Ham United de Europacup voor bekerwinnaars door in de finale 1860 München te verslaan (2-0).