NOS Voetbal

Debutanten genieten bij eerste Oranje-training

Depay voelt zich nog PSV'er bij Oranje

Voor Memphis Depay zijn het mooie weken. Kampioen worden met PSV, een droomtransfer naar Manchester United en een korte vakantie naar Ibiza. "Al die mooie momenten neem ik mee naar de trainingen hier", vertelt 15-voudig international na de eerste training van Oranje in Hoenderloo. "Lekker om weer met de jongens te trainen."

De 21-jarige Depay is nog niet officieel gepresenteerd in Engeland, maar alles is wel bijna rond. "Het is een aparte situatie", zegt de aanvaller. "Zo'n stap naar een grote club. Ik kijk uit naar die presentatie."

Tot die tijd is de PSV'er volop bezig met het Nederlands elftal en de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel met Letland. "Ik vind het lekker om hier te trainen en ik kijk uit naar de twee wedstrijden. Ik weet wat er verwacht wordt als ik speel en daar moet ik mee omgaan."

Genieten

Debutant Steven Berghuis was lichtelijk verbaasd dat hij werd opgeroepen voor Oranje. "Ik zag wel op televisie dat er over werd gesproken, maar dan is het nog zo ver weg", vertelt hij. "Ook als ik kijk naar waar ik vandaan kom. Dus ik denk er maar niet te veel over na."

De 23-jarige Berghuis verwacht dan ook geen wonderen. "Als het komt, is het geweldig, maar we zien wel", zegt hij. "Ik geniet van het voetbal en ik geniet ervan als ik op het veld sta. Overal waar ik voetbal, wil ik mezelf laten zien."

  • ANP
    Tjaronn Chery tijdens zijn eerste training bij Oranje

Als het komt, dan komt het.

Oranje-debutant Steven Berghuis over een mogelijke transfer

Toch is de aanvaller erg enthousiast na de eerste training. "Het niveau is hoger, dat merk je meteen. En dan zijn de jongens uit het buitenland er nog niet eens bij. Ik heb zeker ambitie om hoger te komen dan AZ. Wanneer weet ik nog niet en ook niet wanneer het juiste moment is. Als het komt, dan komt het."

Ook voor FC Groningen-speler Tjaronn Chery was het zijn eerste training bij het Nederlands elftal. "Het is mooi om hier te zijn", zegt de aanvaller na afloop. "De andere jongens hebben me goed opgevangen. Nu moet ik het op de trainingen laten zien."

De 26-jarige Chery merkt net als Berghuis wel een verschil in de trainingen. "De kwaliteit hier is hoog", vertelt hij. "Ik ben erg trots dat dit al gelukt is. Nu moet ik zorgen dat ik erbij kan blijven, dat is het allerbelangrijkste."

Overtuigen

De laatste FC Groningen-speler in Oranje stamt uit 1990: René Eijkelkamp. "Ik wil de volgende zijn", zegt de Oranje-debutant. "Ik ben goed bezig, maar er zit meer in, ik wil de bondscoach overtuigen van mijn kwaliteiten."

De volledige selectie bestaat uit dertig spelers. Na deze trainingsstage maakt bondscoach Guus Hiddink zijn selectie bekend voor de twee wedstrijden tegen de VS en Letland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl