Petra Kvitová was in drie sets te sterk voor Marina Erakovic
NOS SportAangepast

Kvitová en Wozniacki verder in Parijs

Petra Kvitová heeft zonder veel overtuiging de tweede ronde bereikt op Roland Garros. De nummer vier van de plaatsingslijst, die in 2012 de halve finales haalde in Parijs, won met 6-4, 6-3, 6-4 van Marina Erakovic.

Kvitová had de vier voorgaande duels met de nummer tachtig van de wereld ook gewonnen. Zo was ze de Nieuw-Zeelandse vorig jaar in de tweede ronde in Parijs ook al de baas.

Ditmaal hadden beide speelsters moeite om hun service te behouden. Zo leverden 12 van de 29 games een break op. In de eerste set kwam Erakovic op 4-2, maar met vier games op rij pakte Kvitová de set. De Tsjechische stelde in set drie de zege veilig met een break op 4-4.

Wozniacki overtuigend langs Knapp

Caroline Wozniacki bereikte in een vloek en een zucht de tweede ronde. De Deense won met 6-3, 6-0 van Karin Knapp, die op de wereldranglijst 37 plaatsen lager staat (5 om 42).

De 27-jarige Italiaanse had zaterdag nog het toernooi van Nürnberg op haar naam gebracht, maar tegen Wozniacki had ze weinig in te brengen. Ze had in de rally's weliswaar het initiatief, maar tegenover 29 winners stonden liefst 50 onnodige fouten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl