NOS Voetbal

Alves boos op FC Barcelona

Alves dreigt met vertrek bij Barcelona

Dani Alves is boos op Barcelona. De 32-jarige verdediger voelt zich niet gewaardeerd door de clubleiding en weigert voorlopig zijn handtekening onder een nieuw contract te zetten.

"Zes maanden geleden wilde de club mijn contract niet verlengen", legt Alves uit. "Maar toen kregen ze de sanctie door de FIFA opgelegd, waardoor ze geen nieuwe spelers kunnen kopen. En opeens wilden ze wel dat ik verlengde."

Geen vertrouwen

Coach Luis Enrique heeft namelijk maar weinig vertrouwen in Martin Montoya en Douglas, de alternatieven voor Alves op de bank bij Barcelona, en door het transferverbod kan de club geen nieuwe spelers contracteren.

Met die ommekeer kan Alves nog leven, maar uit het nieuwe contract spreekt niet de waardering waar de Braziliaan recht op meent te hebben. "Ik ga niet voor elk bedrag tekenen. Zij schatten mij misschien niet op waarde in, maar dat doe ik zelf wel."

"De coach stelt me niet op omdat ik knap ben. Dat ben ik wel, maar dat is niet de reden. Het is omdat ik hard werk. Ik vind mezelf echt niet onvervangbaar, niemand is onvervangbaar."

Bekerfinale

Voorlopig richt Alves zich op de bekerfinale tegen Athletic Bilbao van komende zondag en de finale van de Champions League tegen Juventus, op 6 juni in Berlijn. Daarna hakt hij de knoop door. "Hopelijk schrijven we geschiedenis", zegt hij. "Blijf ik bij Barça? Wie weet. Ik ben nu alleen bezig met die twee finales."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl