ADRZ-directeur Van Eck
NOS Nieuws

Topman Zeeuws ziekenhuis vertrekt

Bestuursvoorzitter Huybert van Eck van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Zeeland stapt met onmiddellijke ingang op. Hij lag onder vuur omdat het ziekenhuis in grote financiële problemen verkeert. Om die reden had verzekeraar CZ ook aangedrongen op het vertrek van Van Eck.

Onlangs werd bekend dat het ADRZ, met vestigingen in Goes en Vlissingen, vorig jaar zo'n negen miljoen euro verlies heeft geleden. Een jaar eerder bedroeg het verlies 4,5 miljoen. Het ziekenhuis schrapt de komende tijd 100 van de 1600 banen en ziet af van nieuwbouw.

Zorgverzekeraar CZ dreigde vorige week de geldkraan naar het ziekenhuis dicht te draaien als Van Eck niet zou opstappen. In een persbericht maakt het ADRZ nu bekend dat hij "in onderling overleg" zijn functie per direct ter beschikking stelt, overigens zonder dat de eis van CZ daarin als aanleiding wordt genoemd.

Het ADRZ bedankt Van Eck voor zijn inspanningen in de afgelopen vijf jaar. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door Claudia Brandenburg, die al lid was van de raad van bestuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl