Jürgen Klopp of Rafael Benítez?
NOS Voetbal

Kiest Real Madrid voor Klopp of Benítez?

Een trainer wegsturen is niet moeilijk. De juiste opvolger vinden vaak wel. Voor die lastige klus staat Real Madrid nu. De Spaanse club ontsloeg maandagavond trainer Carlo Ancelotti na een teleurstellend seizoen. De Madrileense clubleiding heeft nu de opdracht de juiste man aan te stellen.

Volgens de Spaanse media zijn er slechts twee kandidaten in Madrid: Jürgen Klopp en Rafael Benítez. De Duitser verlengde zijn contract bij Borussia Dortmund niet, na zeven veelal succesvolle jaren. De Spanjaard staat sinds twee jaar aan het roer bij Napoli, maar zijn verbintenis loopt ook tot een eind.

Benítez heeft de beste papieren. Volgens de zaakwaarnemer van de ontslagen trainer Carlo Ancelotti is het zelfs voor 99 procent zeker dat de 55-jarige 'Rafa' de opvolger wordt van de Italiaan. Zaakwaarnemer Ernesto Bronzetti zat de afgelopen dagen met de clubleiding van Real rond de tafel om het vertrek van Ancelotti financieel af te wikkelen.

Kind van Madrid

Benítez is een kind van Real Madrid. Hij speelde als verdediger zeven jaar voor de club, hoewel hij het nooit tot het eerste elftal schopte. Ook zijn trainerscarrière begon hij bij de Koninklijke, in 1993 bij het tweede elftal. Na een tocht langs vijf Spaanse clubs, waaronder Valencia, kwam hij bij Liverpool terecht.

Bij de Reds behaalde hij het grootste succes als trainer: het winnen van de Champions League in 2005, na een sensationele finale tegen AC Milan. Het is met name de cup met de grote oren die in Madrid zeer gewenst is. Na Liverpool was Benítez nog actief bij Internazionale, Chelsea en Napoli. Volgens zijn zaakwaarnemer zou Benítez een nieuwe baan in Madrid wel zien zitten.

"Una cerveza por favor"

Ook Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gaf maandag al een voorzichtige hint in de richting van Benítez. Hij zei dat het een goede zaak zou zijn als de nieuwe trainer Spaans zou spreken. Maar op dat punt is ook Klopp niet helemaal kansloos. Op de vraag van een journalist hoe het met zijn Spaans zit, antwoordde een grinnikende Klopp: "Una cerveza por favor."

De 47-jarige Klopp maakte anderhalve maand geleden bekend aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Borussia Dortmund, waar hij onder meer twee landstitels won en de finale van de Champions League bereikte. Sinds die mededeling wordt Klopp bijna dagelijks in verband gebracht met grote Europese clubs: Manchester City, Arsenal, Liverpool, AC Milan en Napoli zijn genoemd, naast dus Real Madrid.

Volgende week

Zowel Benítez als Klopp hult zich vooralsnog in stilzwijgen over een mogelijk nieuwe baan in Madrid. Real-voorzitter Pérez heeft gezegd dat hij volgende week de naam van de opvolger van Ancelotti bekend wil maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl