NOS Voetbal

'Voorzitter van Real Madrid staat echt boven alles'

  • EPA
    Carlo Ancelotti en Florentino Pérez bij de aanstelling van de Italiaanse trainer

Het ontslag van Carlo Ancelotti bij Real Madrid komt niet als een verrassing. Dat zegt Edwin Winkels, correspondent in Spanje. "Het zat er al heel lang aan te komen."

"Sterker nog: Ancelotti stond op het punt om vorig jaar ontslagen te worden, maar Sergio Ramos maakte in de finale van de Champions League kort voor tijd de 1-1, waarna Real Madrid de Champions League won. Toen mocht Ancelotti toch nog blijven."

Voorzitter Florentino Pérez maakte zondagavond op een persconferentie bekend dat Real niet verder gaat met Ancelotti. "Pérez kreeg daar de vraag of Jürgen Klopp de nieuwe trainer wordt, maar dat gaat niet gebeuren. Pérez wil namelijk een trainer die Spaans spreekt", zegt Winkels.

"De naam die dan direct valt, is die van Rafael Benítez. De Spaanse oud-trainer van onder meer Liverpool wordt dan de tiende trainer onder het bewind Pérez, die al twaalf jaar - met een korte onderbreking - de baas is. In die twaalf jaar heeft hij 1,15 miljard euro uitgegeven aan spelers. Hij heeft slechts drie kampioenschappen gewonnen, hij lijkt te vertrouwen op Benítez."

Winkels probeert uit te leggen hoe het werkt bij Real Madrid. "De voorzitter van Real staat echt boven alles. Hij is de grote baas die alles bepaalt. Pérez zei dat hij zich niet bemoeit met technische zaken, maar mensen binnen de club weten wel dat het anders is. Hij heeft zo zijn voorkeuren en wil dat bepaalde spelers ook spelen."

Vertrekt Ronaldo?

De grote vraag is wat er behalve een nieuwe trainer nog meer gaat gebeuren bij Real Madrid. Worden er ook weer grote aankopen gedaan? En nog belangrijker: blijft sterspeler Cristiano Ronaldo wel in Madrid?

Winkels: "Dat zou wel eens de grote verrassing kunnen zijn. Ronaldo twitterde zaterdag nog dat hij volgend seizoen weer met Ancelotti wil werken. Dat zou er op kunnen duiden dat hij vertrekt, maar dat is nog niet bekend. Er zijn geruchten dat hij terugkeert naar Engeland. Misschien wel bij Manchester United, waar hij nog een zwak voor heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl