Anass Achahbar baalt van gemiste kans in de wedstrijd tegen sc Heerenveen
NOS Voetbal

Van Hanegem zet aanval in op Feyenoord-leiding

Het seizoen van Feyenoord zit er na het 2-2 gelijkspel van afgelopen zondag tegen Heerenveen op. Weer een seizoen zonder prijs, waarbij de Rotterdammers zich ook niet wisten te plaatsen voor Europees voetbal.

En dat doet pijn bij Feyenoord-icoon Willem van Hanegem, die vorig jaar zomer bedankte voor een rol van adviseur in De Kuip. 'De Kromme' blikt in zijn wekelijkse column in het AD terug op het teleurstellende seizoen van de club.

Niet alleen Rutten schuldig

Van Hanegem vindt dat niet alleen de inmiddels vertrokken trainer Fred Rutten schuldig is aan het mislukte seizoen. "Er zitten toch ook commissarissen, directeuren en assistent-trainers die hadden kunnen ingrijpen? Alleen hebben ze daarboven niet het idee dat ze iets verkeerds doen. Daarom ziet het er dus niet naar uit dat het beter gaat worden."

"Er is hard gewerkt, hoor je mensen zeggen. Dat is toch het eerste vereiste? Vooral omdat je als Feyenoord niet de klasse hebt die je zou moeten hebben, moet je je net zoals andere ploegen een slag in de rondte werken."

"Tegen Heerenveen werd inderdaad heel hard gewerkt, maar dat hadden ze ook tegen Go Ahead moeten doen. Want dan had je de punten wel gepakt en had Feyenoord zich gewoon voor de Europa League geplaatst."

Van Hanegem ergerde zich tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen aan een deel van de supporters in de Kuip, die hun ploeg bleven aanmoedigen door te blijven zingen en klappen. "Alsof er niets aan de hand was. Leuk hoor, al die liedjes, maar dit is wel een voetbalclub. Je hebt dit seizoen helemaal niets gewonnen en je gaat voorlopig niets winnen ook. Zo reëel moet je zijn. Eens is de maat vol. Om je club zo te zien stuntelen, doet zo veel pijn."

Bolwerk

Toch kan Van Hanegem het deze supporters niet kwalijk nemen. "Ze weten niet beter. Alleen oudere supporters hebben nog meegemaakt dat deze club successen behaalde. Gelukkig behoor ik tot die mensen. Ik weet hoe mooi het is om met Feyenoord prijzen te pakken."

"Voor het geval we het zijn vergeten: Feyenoord was vroeger een bolwerk, een Europese topclub. Kijk eens wat daar nu nog van over is. Feyenoord eindigde dit seizoen 29 punten achter PSV, ja, 29 punten!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl