NOS Sport

Haase en Bertens vertrouwen op goede afloop

Haase treft Cilic op goed moment

Robin Haase en Kiki Bertens troffen het beiden niet met de loting voor de eerste ronde op Roland Garros. Haase speelt dinsdag tegen de nummer negen van de plaatsingslijst, Marin Cilic. Bertens neemt het op tegen Svetlana Koeznetsova, die als achttiende geplaatst is.

"Gravel is niet zijn beste ondergrond, maar het blijft natuurlijk een zware loting", zegt Haase over zijn komende tegenstander. "Ik heb drie keer tegen hem gespeeld en ook drie keer verloren. Maar ik heb wel kansen gehad om een set te winnen."

Punten verdedigen

Bertens reikte vorig jaar tot de vierde ronde op Roland Garros. Dat betekent dat ze veel punten voor de WTA-ranking moet verdedigen. "Daar probeer ik niet te veel aan te denken. Ik denk liever aan de mooie herinneringen van vorig jaar. Daar ga ik weer voor. De eerste ronde is meteen een mooie uitdaging."

De Nederlandse weet hoe ze het aan wil pakken tegen Koeznetsova. "Ik moet aanvallend spelen, maar zal ook moeten wachten op mijn kansen. Ik moet de punten goed opbouwen en er niet meteen te veel voor gaan."

Bertens zoekt naar Fed Cup-gevoel in Parijs

Fed Cup-vorm

Fed Cup-coach Paul Haarhuis is met Bertens meegereisd naar Parijs. Hij probeert zijn pupil hetzelfde vertrouwen te geven als in de Fed Cup, waarin het Nederlandse team uitstekend draait. Haarhuis dicht Bertens in ieder geval kansen toe tegen Koeznetsova.

"Die is ook niet blij met deze loting. Ze weet dat Kiki goed kan spelen op gravel. Koeznetsova mag de wedstrijd niet onderschatten. Het is voor allebei een zware loting."

Ivanisevic

Cilic wordt gecoacht door Goran Ivanisevic. De vroegere wereldtopper zegt Haase goed te kennen. "Robin is een enorm getalenteerde speler. Maar Marin moet zich concentreren op zijn eigen spel, want hij speelt de laatste tijd niet zo goed. Hij is een tijd geblesseerd geweest en op gravel gaat het met pieken en dalen. Dit toernooi kan alles weer rechtzetten."

Haase ziet de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Na een stroeve start begint het steeds beter te lopen. "Ik heb goed gespeeld op hardcourt dit jaar. In februari won ik geen enkele wedstrijd, maar toch was ik tevreden over mijn spel. Dat neem je mee. En ik heb vaak genoeg van toppers gewonnen en heb niet voor niks jarenlang rond de vijftigste plek gestaan. Ik weet dat ik het niveau heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl