James Harden viert een punt in de vierde wedstrijd tegen Golden State

Harden houdt hoop Rockets levend

Houston Rockets heeft de vierde wedstrijd tegen Golden State Warriors in de finale van de Western Conference van de NBA gewonnen: 128-115. De stand in de best-of-seven-serie is nu 3-1 in het voordeel van de Warriors.

James Harden was de grote man bij de thuisploeg met 45 punten, zijn hoogste score ooit in de NBA-play-offs. Veel zal de komende wedstrijden afhangen van de guard bij de Rockets, die geschiedenis schrijven als ze zich na de 3-0 achterstand alsnog plaatsen voor de NBA-finale.

De start van die bijna onmogelijke opdracht was in ieder geval goed. De Rockets schoten uit de startblokken met vijf opeenvolgende scores op rij en eindigden het eerste kwart met 45 punten. Daarmee werd de basis gelegd voor de ruime overwinning, die geen enkel moment in gevaar kwam.

Het hielp Golden State niet dat Stephen Curry lange tijd naast het veld stond. De MVP van de NBA kwam in het tweede kwart hard met zijn hoofd op de vloer terecht, bleef enkele minuten liggen, voordat hij naar de kant strompelde.

Uiteindelijk viel de schade mee en Curry kon halverwege het derde kwart de wedstrijd weer vervolgen. "Het zag er allemaal een stuk erger uit dan het is", zei de sterspeler van Warriors na afloop.

Voor de vijfde wedstrijd verplaatsen de ploegen zich weer naar Oakland, de thuisbasis van de Warriors.