Walter en Sharon Bouterse bij het stemlokaal
NOS Nieuws

Kleinkinderen Bouterse: 'We hebben al gewonnen'

Door correspondent Harmen Boerboom en buitenlandredacteur Aniete Coelingh

Vol zelfvertrouwen staan ze bij het stembureau in Paramaribo-Noord om NDP-leider Bouterse aan te moedigen met hun paarse shirts, hoofddoeken en vlaggen: de jonge aanhang van de Nationale Democratische Partij. Sharon en Walter Bouterse staan er onopvallend tussen. Zij zijn de kleinkinderen van Desi en zoon en dochter van Dino Bouterse.

Sharon zit nog op school en is fotomodel, Walter is student en kickbokser. In een interview met de NOS willen ze wel vol lof vertellen over Granpa (opa) Bouterse. "Hij heeft veel gedaan voor het land, we hebben veel veranderingen gezien", zegt Sharon. "Natuurlijk gaat alles niet één, twee, drie, maar je moet gewoon geduldig zijn. Voor de komende vijf jaar heeft hij nog heel veel plannen."

De kritiek op het royale uitgavenbeleid van de regering, niet alleen geuit door de oppositie maar ook door economen, lacht Walter weg. "We genieten er toch van? Niets is gratis, dus als dingen geld kosten dan 'so be it'."

  • Aniete Coelingh / NOS
    Walter en Sharon zijn de kinderen van Dino en de kleinkinderen van Desi Bouterse
  • Aniete Coelingh / NOS
    Bij het stemlokaal waren veel NDP-jongeren
  • Aniete Coelingh / NOS
    De partij van Bouterse is populair onder jongeren

Populair

Bouterses NDP is populair onder jongeren in Suriname. Ze hadden een belangrijk aandeel in de verkiezingswinst van de NDP vijf jaar geleden. "De NDP is een beweging, een nieuwe beweging en de jongeren hebben daar behoefte aan. Vroeger zagen we alleen maar de oude politiek, er werd gescholden, er is veel beloofd. Met deze progressieve regering zien we het verschil."

De afgelopen dagen werd er in de Surinaamse media flink gespeculeerd over een inhaalrace van oppositieblok V7. Maar het zelfvertrouwen is groot bij de familie Bouterse. Walter: "Kijk om je heen, zie je oppositie hier? Ik zie alleen paars. Ik geloof niet in spoken bij daglicht." Sharon lacht. "We hebben het overgenomen. We hebben al gewonnen, met Gods wil."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl