Dirk Kuijt in het shirt van Fenerbache
NOS Voetbal

Kuijt vertrekt met 'enorme teleurstelling' uit Turkije

Dirk Kuijt had zich zijn laatste dagen in Turkije een stuk mooier voorgesteld. Zondag zag hij zijn toekomstige club Feyenoord naast een Europa League-ticket grijpen. Een dag later verdween de Turkse landstitel definitief uit het zicht voor zijn huidige club, Fenerbahçe. "Het is niet het mooiste weekend, inderdaad", zegt Kuijt in NOS Langs de Lijn.

Aartsrivaal Galatasaray werd maandag zonder te spelen voor de twintigste keer kampioen van Turkije. "Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling", zegt Kuijt. "Omdat Galatasaray een dag eerder won, waren wij verplicht om ook te winnen. Helaas hebben we in een hectische wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld, met vier rode kaarten. Er was van alles aan de hand."

Benadeeld

Fenerbahçe kwam op een 2-0 achterstand. Werd de frustratie daarna te groot bij de ploeg uit Istanbul? Dat niet, zegt de aanvaller. "Twee rode kaarten waren zeker onterecht. Er was een situatie waarin de scheidsrechter vermoedde dat iemand natrapte, maar dat bleek achteraf helemaal niet het geval te zijn. In dat opzicht zijn we enorm benadeeld."

"Maar ik moet zeggen dat de andere twee rode kaarten wel terecht waren. Onze spits kwam met gestrekt been hoog in, en een Turkse jongen van ons ging compleet door het lint vanwege die twee rode kaarten. Met een beetje geluk hadden we nog kunnen winnen, maar het mocht niet zo zijn", aldus Kuijt.

"Het is niet het mooiste weekend, inderdaad", aldus de toekomstige Feyenoorder die vanuit Istanbul zag dat zijn nieuwe ploeg geen Europees voetbal wist af te dwingen. "Ik had nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen."

"Maar aan de andere kant zie ik een ploeg met zo veel kwaliteit dat ik veel vertrouwen heb in de toekomst. Dan heb ik het natuurlijk niet over de laatste zes, zeven wedstrijden. Maar daarvoor heb ik Feyenoord wedstrijden zien spelen met dezelfde spelers, waarin gewoon heel veel potentie zit. Ik ben ervan overtuigd dat we daar iets moois van gaan maken met z'n allen."

Verhuiswagen

Voordat Kuijt vertrekt naar Rotterdam speelt hij nog een wedstrijd voor Fenerbahçe, voor eigen publiek. "Daarna gaan we de spullen pakken en vertrekken we richting Nederland. De verhuiswagen komt al heel snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl