Divine Naah, maker van de 2-0, vliegt Robert Maaskant in de armen
NOS Voetbal

Maaskant over goal Naah: dat was smullen

De 3-0 zege van NAC Breda op VVV-Venlo heeft ervoor gezorgd dat Robert Maaskant met een goed gevoel kan toewerken naar de finale van de nacompetitie, waarin Roda JC de tegenstander is. Dat NAC de eerste ronde overleefde, is echter geen opluchting voor de trainer van NAC.

"Ik vind dat we heel erg gefocust zijn op de wedstrijden. En we hebben het heel goed gedaan en goed afgemaakt. Het was wel wachten op de eerste goal, maar toen was de buit wel binnen. Op het moment dat VVV moest komen, hadden wij de kwaliteit om het af te maken."

Het hoogtepunt van middag was het doelpunt van Divine Naah. De huurling van Manchester City omzeilde een paar verdedigers en schoof de bal gecontroleerd achter doelman Niki Mäenpää. "Dat was smullen. Het is ook een geweldig ventje. Hij ligt goed in de groep en is populair bij het publiek. We wisten dat hij dit soort goals kon maken en dat hij het dan in zo'n wedstrijd doet is geweldig."

Finale tegen Roda JC

NAC is er nog niet. Roda JC is de volgende tegenstander in de nacompetitie, met donderdag de eerste wedstrijd in Kerkrade. "Roda JC is een pittige tegenstander", benadrukt Maaskant. "Ik vind Roda een eredivisieploeg die in de eerste divisie speelt. Het wordt moeilijk."

Go Ahead Eagles, de club waar Maaskant speelde en trainde, degradeerde vandaag. En dat doet pijn bij de trainer. "Er zijn twee clubs die me erg aan het hart gaan. Dat zijn NAC en Go Ahead Eagles. Bij Go Ahead heeft mijn vader een grote geschiedenis. Ikzelf natuurlijk ook wel een beetje. Het is daarom heel jammer dat ze zijn gedegradeerd, met dat geweldige publiek en dat geweldige stadion. Maar zo zijn de wetten. Als je niet wint, dan mag iemand anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl