Carlo Ancelotti was twee seizoenen trainer bij Real Madrid

Real Madrid ontslaat coach Ancelotti

Carlo Ancelotti is niet langer trainer van Real Madrid. De clubleiding heeft hem ontslagen na een seizoen zonder succes in de competitie, beker en Champions League. Dat meldde voorzitter Florentino Pérez maandag op een speciaal ingelaste persconferentie.

Real Madrid won dit seizoen 30 competitiewedstrijden, een persoonlijk record voor Carlo Ancelotti. Zijn ploeg kwam echter twee punten tekort voor de titel, die naar aartsrivaal FC Barcelona ging. Real Madrid werd in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Juventus en in de Copa del Rey was Atlético Madrid sterker.

"Het was geen makkelijke beslissing, maar het gaat om wat het beste is voor de club", zei Pérez. "Het is tijd voor een nieuwe impuls, een trainer die prijzen gaat winnen en de fans blij maakt. Volgende week maken we bekend wie de nieuwe trainer is."

Pérez maakt ontslag Ancelotti bekend

'La Decima'

Vorig jaar leidde Ancelotti Real Madrid nog naar 'La Decima', de tiende eindoverwinning in de Champions League. Ook won Real de beker ten koste van Barcelona. Dit jaar won Ancelotti met Real Madrid de Europese Super Cup en de Wereldbeker voor clubteams. Dat was echter niet voldoende voor Pérez.

Sterspeler Cristiano Ronaldo sprak zondag op Twitter nog zijn steun uit voor zijn trainer. "Geweldige coach, fantastisch persoon", meldde Ronaldo. "Ik hoop dat we komend seizoen weer samenwerken." Daar dacht het bestuur van Real anders over.

Ancelotti was eerder trainer van onder andere Juventus, AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl