NOS Sport

Eenvoudige zege Murray na nerveus begin

  • AFP
    Andy Murray kwam stroef op gang, maar wint wel

Andy Murray heeft betrekkelijk eenvoudig de tweede ronde op Roland Garros bereikt. De tweevoudig halvefinalist in Parijs rekende in drie sets af met de Argentijnse qualifier Facundo Arguello: 6-3, 6-3, 6-1.

De Brit kende een nerveuze start, speelde rommelig en sloeg in de eerste set zeventien onnodige fouten. Toch was Murray in staat de partij naar zich toe te trekken en begon hij na de winst van de openingsset beter te tennissen.

Elfde gravelzege op rij

Arguello, de mondiale nummer 137, weerde zich kranig en vermaakte het publiek met mooie, afwisselende slagen. De Argentijn kwam echter tekort tegen de in vorm verkerende Murray, die zijn elfde opeenvolgende zege op gravel noteerde.

Murray treft in de volgende ronde de Canadees Vasek Pospisil of de Portugees João Sousa.

Monfils moet werken

De Franse publiekslieveling Gaël Monfils werd aan het werk gezet door landgenoot Edouard Roger-Vasselin. De flegmatieke tennisser liet fraaie ballen van zijn racket vertrekken, faalde soms hopeloos, maar bleef aan de goede kant van de score: 6-2, 6-7 (5), 6-1, 7-5.

Ook Nick Kyrgios deed goede zaken. Het Australische talent won in straight sets van de Oezbeek Denis Istomin: 6-3, 6-4, 6-3.

Murray en Arguello spelen fraai punt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl