NOS Nieuws

Dreigementen geuit tegen vliegtuigen bij New York

Vliegtuig Air France geëscorteerd

Twee Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben een toestel van Air France begeleid dat van Parijs onderweg was naar de luchthaven JFK Airport in New York. Het toestel werd uit voorzorg naar een veilige plek op het vliegveld geleid na een dreigement. Ook een aantal andere vliegtuigen in de regio New York zijn gecontroleerd.

Volgens de FBI had een anonieme beller gezegd dat er een chemisch wapen aan boord was van het Air France-toestel. Drie andere toestellen zouden volgens de beller ook een gevaarlijk voorwerp aan boord hebben, maar welke toestellen zei hij niet. Het dreigtelefoontje kwam binnen bij de politie in de oostelijke staat Maryland.

De autoriteiten vonden het dreigement niet erg geloofwaardig, maar namen geen risico. De passagiers van het Air France-toestel mochten twee uur na de landing uitstappen en het vliegtuig is doorzocht, maar er zijn geen wapens gevonden.

Newark

Ook twee andere vliegtuigen bij JFK zouden zijn doorzocht. Het zou gaan om toestellen van Saudi Arabian Airlines en van American Airlines uit Groot-Brittannië.

En op een ander vliegveld bij New York, het nabijgelegen Newark Liberty International Airport, is een vlucht van United Airlines uit Madrid bij aankomst onderworpen aan een speciale controle.

Hoewel er sprake kan zijn van een nepdreigement, zijn honderden passagiers hier de dupe van. En duizenden reizigers hebben te maken met vertraging tijdens de laatste dag van het Memorial Day-weekend. Op de laatste maandag van mei herdenkt de VS gesneuvelde militairen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl