Cameron Jerome heeft Norwich City op 1-0 gezet
NOS Voetbal

Norwich City keert terug in Premier League

Norwich City keert na een jaar absentie terug in de Premier League. De club uit het oosten van Engeland was op Wembley, gevuld met 85.000 toeschouwers, in de finale van de play-offs met 2-0 te sterk voor Middlesbrough.

Al na een kwartier leidde Norwich City, dat in de competitie nog twee keer van Middlesbrough verloor (1-0 en 4-0) comfortabel met 2-0 na doelpunten van Cameron Jerome en Nathan Redmond. Dat werd ook de eindstand.

Norwich eindigde afgelopen seizoen als derde, net achter de gepromoveerde clubs AFC Bournemouth en Watford. Met de promotie wordt 100 miljoen pond verdiend, vanwege de televisierechten in de Premier League.

Premier League

Eerder in de play-offs was de voormalige club van Leroy Fer, die vorig jaar vertrok na de degradatie, over twee wedstrijden te sterk voor Ipswich Town. Middlesbrough schakelde Brentford uit.

Met de promotie van Norwich City zijn alle clubs die volgend seizoen deelnemen aan de Premier League bekend. Hull City, Burnley en Queens Park Rangers komen volgend seizoen uit in het Championship.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl