NOS Voetbal

'We hebben de fans diep teleurgesteld'

De degradatie van Go Ahead Eagles is ook bij trainer Dennis Demmers hard aangekomen. "Het is triest en treurig. Dit wil je niet. Het vreet ons allemaal op van binnen", zegt de coach. "Je moet goals maken om te winnen. Als je na de winterstop maar zeven goals maakt, is er gewoon te weinig scorend vermogen."

Demmers nam het in maart over van de ontslagen Foeke Booy, maar ook de voormalig assistent kreeg de zwalkende ploeg er niet bovenop. Na afloop van de nederlaag tegen De Graafschap trof hij een teleurgestelde ploeg aan in de kleedkamer.

"Iedereen is emotioneel", zei verdediger Bart Vriends. "Het is moeilijk te bevatten, te pijnlijk voor woorden. Zoveel supporters en mensen die de club een warm hart toedragen, we hebben ze diep teleurgesteld. En onszelf ook."

Smet

Na de goal van De Graafschap werd de wedstrijd enige tijd gestaakt omdat er supporters op het veld kwamen in de Adelaarshorst. "Dat is een extra smet op deze dag", volgens voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead.

"Het zijn mannen die de club heel diep in hun hart hebben zitten. Maar ik begrijp niet dat je dan schade toebrengt aan iets waar je zoveel van houdt", vervolgde Lugt.

De verbouwing van het stadion gaat ondanks de degradatie gewoon door. Net als het Europese avontuur dat Go Ahead aangaat door het fairplay-klassement. Lugt: "We zijn een financieel gezonde club. Het is bijzonder om precies 50 jaar na onze confrontatie met Celtic weer Europees te spelen."

'We hebben er als team voor gestreden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl