Agnieszka Radwanska is snel klaar in Parijs
NOS Sport

Radwanska al klaar op Roland Garros

Agnieszka Radwanska is geen lang leven beschoren op Roland Garros. De 26-jarige Poolse, die in Parijs nog nooit voorbij de kwartfinales kwam, moest in haar eerste partij haar meerdere erkennen in de Duitse Annika Beck, de nummer 83 van de wereld: 2-6, 6-3, 1-6.

De voorbereiding op het tweede grandslamtoernooi van het jaar verliep voor de voormalig nummer twee van de wereld al behoorlijk teleurstellend. Zo verloor ze in Stuttgart al in de eerste ronde van Sara Errani en werd ze in Madrid eenvoudig verslagen door Caroline Wozniacki.

Toptien

Radwanska was een tijd lang een vaste waarde in de mondiale toptien, maar door tegenvallende resultaten is ze teruggeworpen op de wereldranglijst: ze staat nu veertiende. Eerder dit jaar kwam ze op de Australian Open al niet voorbij de vierde ronde.

De Poolse is nog zonder toernooizege op een grandslam en schakelde mede daarom de hulp in van tennislegende Martina Navratilova. Die samenwerking werd echter eind vorige maand beëindigd.

Kerber staat één game af

Angelique Kerber, de nummer elf van de plaatsingslijst, maakte haar status als reekshoofd wél waar. Met 6-0, 6-1 had ze weinig te duchten van de Hongaarse Timea Babos.

Vorige week zegde Kerber nog met een rugblessure af voor de halve finale van het WTA-toernooi van Neurenberg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl