NOS Sport

Murray nog ongeslagen als getrouwd man

Murray nog ongeslagen als getrouwd man

Andy Murray vervulde jarenlang een bijrol op Roland Garros. Na zijn indrukwekkende zegereeks op gravel behoort hij echter plots tot de kandidaten voor de titel. Als getrouwd man verloor hij bovendien nog geen enkele partij.

“De laatste paar weken gaat het erg goed met me. Na de bruiloft heb ik tien dagen lang heel hard met mijn team in Barcelona getraind”, zei Murray aan de vooravond van Roland Garros. “Ik heb erg hard gewerkt en de combinatie van trouwen, het harde werken en de geweldige steun van mijn team hebben erg geholpen.”

Na zijn bruiloft, een pauze en een trainingsperiode startte Murray eind april in München zijn voorbereiding op Roland Garros. In Duitsland veroverde hij voor het eerst in zijn carrière een titel op gravel, door in de naar maandag verplaatste finale Philipp Kohlschreiber net te slim af te zijn.

Andy Murray tijdens zijn huwelijk vorige maand

Koers

Vervolgens zette de nummer drie van de wereld koers richting Madrid en op Spaanse bodem breidde Murray zijn zegereeks uit. In de eindstrijd kende hij geen problemen met Rafael Nadal, die het toernooi in 2013 en 2014 nog op zijn naam schreef.

Door sommige experts wordt de 28-jarige Murray sindsdien genoemd als een van de uitdagers van Novak Djokovic, die in Parijs geldt als de titelfavoriet. “Ik speel hier tegen jongens waarvan ik nog nooit heb gewonnen op gravel”, tempert Murray de verwachtingen. “Ik heb nog nooit van Ferrer gewonnen op gravel. Het wordt lastig, maar ik speel dit jaar een stuk beter dan vorig jaar rond deze tijd.”

Maandag begint Murray zijn jacht op de titel tegen de Argentijn Facundo Arguello. De partij is LIVE te volgen bij de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl